دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور برای کاربردهای صنعتی و موبایلی مانند اسپری فوم و پوششها، تجهیزات متحرک، تولید گاز و نفت و بسیاری از صنایع دیگر تولید وهستند.
شرکت چابک شبکه هوشمند به عنوان بزرگترین واردکننده دیزل ژنراتور فروش انواع ژنراتور دیزلی تک فاز و دیزل ژنراتور سه فاز در سطح کشور، محصولات زیر را به مشتریان گرامی ارائه می کند.
ژنراتور گازوییلی
به ترکیبی از یک موتور دیزل و ژنراتور و انواع متعلقات فرعی که به یکدیگر متصل شده باشند، دیزل ژنراتور میگویند. این متعلقات فرعی عبارتند از:
شاسی
اطاقک پوشاننده
عایق های صدا
سیستم های کنترل
قطع کننده های اضطراری مدار
سیستم مولد گرما
سیستم استارت اتومات و دینام
موتور ژنراتور ها می توانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (کاوا) برای منازل، فروشگاه ها، ادارات کوچک و تا 2000 کیلوولت آمپر (2 مگا کاوا) قابل استفاده برای مجتمع های اداری بزرگ و کارخانه ها برق تولید کنند. یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. ژنراتور های ۵ مگاوات برای ایستگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند و برای این منظور می توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتور های بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میگردد.
دیزل ژنراتور اضطراری
همان طور که از نام این نوع ژنراتور مشخص است در مواقع اضطراری و قطعی برق به شکل اتوماتیک برق را برای مصرف کننده تامین می کند.
این نوع از ژنراتورهای اضطراری ممکن است به مدت طولانی به صورت استند بای یا حالت آماده باش باشند و فقط یک ساعت مشغول به کار باشند.
بر خلاف دیگر ژنراتورهای پرایم که به مدت طولانی مشغول به کار هستند. بیشترین کاربرد این ژنرتورها در مراکز بهداشتی مانند بیمارستان ها، انواعی از کارخانجات، مراکز اداری و …می باشد.
از جمله عمده این المان ها می توان به کانوپی ، تابلو برق اشاره کرد.
انواع آن
دیزل ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی ورودی از یک منبع خارجی را به انرژی الکتریکی قابل استفاده تبدیل می نماید. این دستگاه جهت تامین جریان الکتریکی است، که در هنگام قطع برق و جلوگیری از انقطاع از فعالیت های روزانه یا اخلال در فعالیت های کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد.
ژنراتور گازوئیلی در پیکربندی های مختلف الکتریکی و فیزیکی برای استفاده در زمینه های مختلف قابل استفاده می باشد. در این مطلب ما نحوه کارکرد یک دیزل ژنراتور، اجزای اصلی و نحوه عملکرد آن به عنوان یک منبع ثانویه انرژی الکتریکی در زمینه های مسکونی و صنعتی بررسی را می کنیم.
اجزای دیزل ژنراتور
موتور ژنراتور
دینام (ژنراتور)
سیستم های سوخت (تانک)
رگولاتور ولتاژ
سیستم های خنک کننده و اگزوز
سیستم های روانکاری
شارژر باتری
کنترل پنل
مجمع اصلی / قاب (شاسی)
سیستم های خنک کننده و اگزوز
سیستم خنک کننده
استفاده مداوم از ژنراتور گازوئیلی باعث داغ شدن اجزای مختلف آن می شود. ضروری است که خنک کننده و سیستم تهویه، گرمای حاصل دیزل ژنراتور را به خارج هدایت نماید.
از آب گاهی اوقات به عنوان مایع خنک کننده برای دیزل ژنراتور استفاده می شود. اما این عمدتا محدود به شرایط خاص است؛ مثلا در دیزل ژنراتور های کوچک در کاربرد های کم ظرفیت و یا واحد بسیار بزرگ بیش از 2250 کیلو وات و بالاتر. گاهی اوقات از هیدروژن به عنوان خنک کننده سیم پیچ های استاتور برای سایز های بزرگتر استفاده می شود. هیدروژن در جذب گرما بهتر از سایر ماده های سرد کننده عمل می نماید.
بررسی سطح مایع خنک کننده به صورت روزانه ضروری است. سیستم خنک کننده و پمپ آب باید بعد از هر 600 ساعت و فیلتر هوایی پس از هر 2400 ساعت کارِ دیزل ژنراتور تمیز گردد. ژنراتور دیزلی باید در یک فضای باز و دارای تهویه نگهداری شود. فضای استاندارد حداقل 3 فوت از هر سمت ژنراتور گازوئیلی است، با در نظر گرفتن جریان آزاد هوا.
سیستم اگزوز
دود اگزوز ساطع شده از یک دیزل ژنراتور حاوی مواد بسیار سمی است و باید به درستی مدیریت شود. از این رو، نصب یک سیستم اگزوز کافی برای گاز های خروجی از اگزوز ضروری است.
لوله های اگزوز معمولا از چدن، آهن نرم یا فولاد ساخته شده است. لوله های اگزوز معمولا به موتور دیزل با یک اتصال دهنده انعطاف پذیر وصل گشته و انتهای اگزوز دیزل ژنراتور به خارج از منزل امتداد می یابد. شما باید اطمینان کسب کنید که سیستم اگزوز دیزل ژنراتور به تجهیزات دیگر متصل نیست.
سیستم های روانکاری
دیزل ژنراتور شامل بسیار زیادی از قطعات متحرک است. برای افزایش طول عمر قطعات و اطمینان از عملکرد صحیح دیزل از سیستم روانکاو مراقبت نمود. سطح روغن در مخزن روانکاو باید هر 8 ساعت کار دیزل ژنراتور چک شود. شما همچنین باید مراقب هرگونه نشتی از روان کننده ها باشید. تعویض روغن هر 500 ساعت عملیات ژنراتور گازوئیلی باید انجام شود.
شارژر باتری
شارژ باتری توسط دیزل ژنراتور می بایست با دقت بسیار بالا و متناسب با ولتاژ آن صورت پذیرد. اگر عقربه ولتاژ بسیار پایین است، باتری ها تحت شارژ می باشند. اگر عقربه ولتاژ شناور بسیار زیاد باشد، عمر باتری را کوتاه می کند. شارژر های باتری معمولا جهت جلوگیری از خوردگی از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. ولتاژ DC خروجی شارژر باتری برای هر سلول 2.33 ولت است که ولتاژ سنج دقیق برای باتری های اسید سرب است. شارژر باتری جدای DC با ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور در ارتباط است.
کنترل پنل
این بخش رابط کاربری محسوب شده و شامل ابزار های مدیریت و کنترل از جمله پریز برق و کنترل ولتاژ است. تولید کنندگان مختلف پانل کنترل های متنوعی برای کنترل آسان آن تولید می کنند که برخی از این موارد در زیر ذکر شده است:
تنظیمات روشن و خاموش : پانل های کنترل خودکار شروع، به طور خودکار ژنراتور دیزلی را در هنگام قطع برق فعال می سازد.
موتور سنج: ابزار های اندازه گیری پارامتر های موتور دیزلی را نشان می دهد؛ پارامتر های مهمی از قبیل فشار روغن، درجه حرارت مایع خنک کننده، ولتاژ باتری، سرعت چرخش موتور دیزل و مدت زمان روشن بودن. اندازه گیری ثابت و نظارت بر این پارامتر ها به شما این امکان را می دهد هنگام عبور از سطح استاندار ژنراتور گازوئیلی خاموش شود.
ژنراتور سنج: دارای کنترل پنل ژنراتور برای اندازه گیری جریان خروجی و ولتاژ و فرکانس ژنراتور گازوئیلی
کنترل های دیگر: فاز سوئیچ انتخابگر، سوئیچ فرکانس و کنترل موتور سوئیچ (حالت خودکار)
شاسی
در حالت کلی تمامی تجهیزات بالا بر روی سکو یا همان شاسی قرار می گیرد.
تابلوکنترل :
قیمت هر تابلو کنترل به نوع آن (دستی، اتوماتیک و پارالل) و نیز کیفیت و برند قطعات آن وابسته است. قیمت آنها بسته به نوع تابلو و برند قطعات آن به راحتی تا چندین میلیون تومان قابل تغییر است.
برندهای معتبر در زمینه کنترلرها همچون Datakom ترکیه، DeepSea انگلستان و ComAp چک و در زمینه قطعات قدرت شامل Schneider فرانسه ، ABB ایتالیا و زیمنس آلمان است.
کانوپی سایلنت
کانوپی که هم به عنوان صداگیر و هم به عنوان محافظ در مقابل شرایط محیطی همچون گرد و خاک، باران و … عمل میکند، با توجه به کیفیت ساخت بر قیمت دیزل ژنراتور تاثیر بسزایی دارد.
البته تمامی آنها دارای کانوپی سایلنت نمی باشند.
اطلاعات بیشتر در مورد استانداردسازی اتاق سرور و سیستم اعلام حریق