شبکه فیبر نوری
تقسیم بندی شبکه فیبر نوری چگونه است؟
1- :Step Index Multi Mode Fiber در این نوع فیبر ها ضریب شکنندگی Cladding با هسته به طور محسوسی تفاوت دارد، در نتیجه ضریب شکست در زمان برخورد با cladding به طور ناگهانی تغییر می کند.
این نوع کابل ها به دلیل بوجود آوردن مشکل پهن شدگی پالسها در زمان، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.
2-:Graded Multi Mode Fiber در این نوع فیبر ها ضریب شکنندگی به آرامی صورت میگیرد و هنگام پرخورد پرتو ها به Cladding در مرز 50 تا 62 میکرون ضریب شکنندگی به حداقل خود می رسد. و این مورد تا حدودی پهن شدگی پالسها را به کنترل خود در می آورد؛ اما در مسافتهای زیاد با کاهش سرعت روبرو است
3- Single Mode Fiber: در این نوع فیبر ها که گسترده ترین استفاده را در مسافتهای طولانی دارند؛ تنها یک پرتو به درون آنها تابیده میشود و این پرتو حداقل برخورد با Cladding را دارد.
روکش های فیبر نوری و اینکه چه چیزی را مشخص می کنند.
رنگ روکش های فیبر نوری در تشخیص سریع و ساده اینکه با چه نوع فیبری سروکار داریم کمک می کنند. برای مثال رنگ زرد به طور واضح مشخص می کند که فیبر single mode است در حالیکه رنگ نارنجی بیان کننده فیبر multimode است .
کاربردهای فیبر نوری
کاربرد در حسگرها : استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازهگیری کمیتهای فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، حرارت، جابجایی، آلودگی آبهای دریا، سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس در سالهای اخیر شروع شده است.
در این نوع حسگرها، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهرهگیری میشود بدین ترتیب که ویژگیهای فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازهگیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تأثیرپذیر میشود.
کاربردهای نظامی : فیبر نوری کاربردهای بیشماری در صنایع دفاع دارد که از آن جمله میتوان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشکها، ارتباط زیردریاییها (هیدروفون) را نام برد.
کاربردهای پزشکی : فیبرنوری در تشخیص بیماریها و آزمایشهای گوناگون در پزشکی کاربرد فراوان دارد که از آن جمله میتوان چندهسنجی (دُزیمتری) غدد سرطانی، شناسایی نارساییهای داخلی بدن، جراحی لیزری، استفاده در دندانپزشکی و اندازهگیری مایعات و خون نام برد.
کابل کشی فیبر نوری
اجرای شبکه فیبر نوری به جهت حساسیت بالا نیازمند رعایت استانداردهای بالاتری نسبت به شبکه های مسی میباشد. در کابل کشی فیبر نوری نیز به همین سبب همواره باید از این استانداردها پیروی کرد. همچین انتخاب نوع تجهیزات به کار رفته در شبکه فیبر نوری می بایست مناسب شرایط محیطی و صد البته نوع تعریف پروژه باشد.
شرکت چابک شبکه هوشمند با تکیه بر توان متخصصین خود و تجربه بسیار در انجام پروژه های کلان کشوری، آمادگی خود را جهت همکاری زمینه طراحی، اجرا و نصب و راه اندازی شبکه های فیبر نوری اعلام میدارد.
کابل کشی خاکی فیبر نوری
1-رعایت نکات ایمنی جهت شروع عملیات پیمانکاری فیبر نوری پس از هماهنگی با شهرداری وسایر ارگانهای خدمات شهری و بین شهری – رعایت کلیه موارد ایمنی از قبیل نصب علائم حفاری حائز اهمیت بوده وبکارگیری وسائل ایمنی مانند کلاه- دستکش- کفش و غیره جهت استفاده برای کارکنان الزامی است.
2-برخورد با موانع در مسیرهای داخل شهر چنانچه کابل در امتداد کابل برق،لوله آب وغیره قرار گیرد حداقل فاصله 30cm از آنها رعایت گردیده واگر بطور متقاطع قرار گیرد حداقل بفاصله 20cm از زیر مانع عبور میکند. در جاده ها در حالت موازی حداقل فاصله 1m ودر حالت متقاطع حداقل در فاصله نیم متری از زیر مانع عبور کند.
3-حفاری : فاصله کابل فیبر نوری از دیوار در داخل شهر 100cm وچنانچه امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در جهت کاهش فاصله با دیوار با درج فاصله در نقشه قابل تغییراست . در جاده و خارج از آن در محدوده شهری مسیر کانال در یک متری داخل حریم اعلام شده وزارت راه باشد. عمق حفاری در شهر وجاده ها 150cm واگر شرایط و امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در عمق های کمتر با استفاده از حفاظ مکانیکی امکان پذیر میباشد.
4-زیر سازی : پس از حفاری بطور یکنواخت کف کانال را ماسه ریخته و میکوبیم بطوریکه عمق یا ارتفاع آن 10cm باشد.
5-استقرار کابل در محل حفاری : قرقره کابل را طوری قرار داده کا در هنگام کابلکشی فیبر نوری ، کابل بظور مستقیم در کانال قرار گیرد درکف کانال از قرقره های متحرک استفاده میشود (برای جلوگیری از صدمه دیدن کابل )
6- ماسه ریزی : 20cm ماسه نرم روی کابل ریخته و میکوبیم.سپس حدود 40Cm خاک معمولی وبدون سنگ روی ماسه میریزیم.
7- نوار اخطار : جهت جلوگیری از صدمه دیدن کابل بدلیل حفاری مجدد نوار زرد رنگ اخطاربه عرض 30cm را در سرتاسر کانال وبفاصله 60cm روی فیبرنوری قرار میدهیم.
8-پر کردن و خاکریزی محل حفاری : پر کردن کانال با همان خاکهای کانال بصورت لایه لایه انجام میشود یعنی یک لایه خاک به ارتفاع 15cm ریخته شده کوبیده نشده وسپس لایه بعد را میریزیم.
9-پاکسازی محل : بعد از اتمام کابلکشی کلیه مواد زایل به بیرون ازشهرحمل میشود.
10-نصب تیرکهای شناسایی : در مسیر کابلکشی مستقیم بفاصله هر 250m یک عدد تیرک شناسایی که نشان دهنده شرکت مخابرات است نصب میگردد. درابتدا و انتهای تغییرمسیرها بدون درنظرگرفتن فاصله 250m یک عدد تیرک شناسایی نصب میگردد. در محل مفصلها نیز دو عدد تیرک بفاصله6m از هم نصب ،بطوریکه مفصل دروسط این فاصله قرارگیرد.