
کف کاذب در اصل یک سیستم می باشد که از ترکیبات: پنل رویی – پوشش نهایی – میله ی رابط ( ایجاد کننده ی ارتفاع مورد نظر) – کفشک – کلاهک واسترینگر تشکیل شده است.
تاریخچه کف کاذب
کف کاذب تاریخچه ایی قدیمی دارد که به دوران باستان و سرزمین روم باز میگردد.
ماجرا از جایی شروع شد که وقتی رومیان پس از کارهای روزمره سخت و طاقت فرسا به محل زنگی خود باز می گشتند ترجیح میدادند زمان باقی مانده تا روز کاری بعد خود را به استراحت – بازی –ورزش – ماساژ وحمام کردن در محیطی گرم بگذرانند.
در آن دوران رستوران ها و مراکز ورزشی و حمام های عمومی و بزم شبانه بسیار مورد توجه بود و صاحبان این مراکز تمام تلاش خود را می کردند تا از راه کارهای جدیدی جهت جلب توجه مشتریان استفاده نمایند.
مردان رومی پس از یک روز کاری سخت برای دو یا سه ساعت از وقت خود را درمراکزی که مانند یک مجتمع خدماتی و رفاهی بود میگذراندند.
در این مراکز همه ی امکانات فراهم بود، بازی ،ورزش،اتاقهای ماساژ،رستوران و البته حمام هایی مدرن وآرامش دهنده !!
در قرن ۲ میلادی حمام های عمومی جهت گرم نمودن کف حمام اولین سیستم های کف-کاذب را بوجود آوردند واین خلاقیت و نوآروای با استقبال فراوان رومیان روبرو شد واین سرآغاز روشی برای ایجاد فضایی با قابلیت های مختلف برای استفاده از آن گردید.
کشورهایی مانند آمریکا و آلمان از این راه کار باستانی بهترین استفاده را نمودند و با طراحی وایجاد مدل های متنوع این محصول را بسیار کاربردی تر جلوه دادند.
در حال حاضر در کشورهایی مانند ترکیه ، روسیه و چین کف کاذب بیشترین کار بردها را دارد و بعنوان یک متریال ساختمانی شناخته شده مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه در کشور عزیزمان ایران این محصول بسیار مورد توجه متخصصان IT ومهندسین ساختمان قرار گرفته و رفته رفته شناخت عمومی برای این محصول ارزنده رو به پیشرفت می باشد.
کف کاذب دارای پایه هایی می باشد که در سازه ها بعنوان کف اصلی استفاده نمی شود . جهت بالا بردن و ارتقاء سطح زمین و یا قسمتی از سازه استفاده شده و روی کف اصلی سازه اجرا می گردد . به منظور پوشاندن کابل ها و همچنین کف نمایشگاه ها و غرفه ها کاربرد فراوانی دارند . در انتخاب بایستی مواردی از جمله مکان مورد نظر ، رطوبت فضا ، حریق و وزن هایی که روی این کف ها قرار می گیرند را بخوبی بررسی کرد . این کار با کمک مشاورین اجرا کننده ، با در نظر گرفتن نیاز مشتری و ویژگی های مکان مورد نظر صورت می گیرد . فروش و قیمت با توجه به جنس آن و متراژ مورد استفاده تعیین می گردد . کف کاذب نوعی سازه ارتفاع دار میباشد که توسط شبکه فولادی ساخته شده و امکان عبور کابلها ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی را از زیر آن فراهم میسازد. این محصول عموما در دیتا سنتر ها ، محیط های مخابراتی ، اتاق فرمان های ارتش و شرکت های ساختمانی مدرن مورد استفاده قرار میگیرند . سازه جانبی دیگری وجود دارد که با استفاده از آن ارتفاع کف کاذب به نحوی نصب میگردد که حتی افراد میتوانند در زیر آن رفته و در آنجا برای تعمیرات و نگهداری تردد نمایند . همچنین استفاده از این محصول متداولترین راه برای نصب تجهیزات تهویه مطبوع و هواسازها در ساختمان ها میباشد .
نام کالایی است که به قرینه سقف کاذب نام گذاری شده و به کفی اطلاق می گردد که کف اصلی سازه ساختمانی نیست و جهت افزایش ارتفاع محل تردد به کمک پایه هایی بر کف اصلی طبقات نصب شده است. ترجمه صحیح نام این کالا “تغییر ارتفاع داده” (Raised Floor) می باشد که دلیل به کارگیری آن عموما جهت پوشش حجم زیادی از کابل ها و تأسیسات است که در بعضی از اماکن به کار می رود؛ از آن جمله می توان از اتاق های کنترل و فرمان، مراکز کامپیوترهای سرور، پست های برق و مخابرات، برج های کنترل ، اتاق های قرنطینه ، گلخانه های مکانیزه و… نام برد . ولی اخیراً بکارگیری انواع خاص از کف های کاذب به منظور گرمایش از کف و انتقال آب های سطحی و کاهش رطوبت وهمچنین به منظور سبک سازی ساختمان ها نیز رونق یافته است .
کف کاذب با نام های دیگری مانند : کفپوش کاذب ، کف مرتفع ، کف متحرک ، کف با قابلیت دسترسی ، کف اتاق کامپیوتر نیز شناخته میشود. کف کاذب عموما از سازه های فلزی ساخته شده است که بر روی بتن بصورت پایه ها با فواصل مساوی نصب شده و قابلیت تنظیم ارتفاع و جابجایی تایل های مستقر بر روی آن را دارا میباشد . اصولا کف های کاذب در محیط هایی نصب میشوند که تاسیسات مکانیکی ، مخابراتی و حجم عظیمی از کابلها در آنجا وجود دارند . کف های کاذب داری تایل ها و پنل هایی هستند که به راحتی برداشته شده و امکان دسترسی به زیر کف محیا میشود.
موارد استفاده از کف کاذب
به طور کلی این محصول در تمامی مکان هایی که نیاز به ایجاد فضایی در کف جهت عبور کابل برق ، کابل شبکه و تاسیسات دیگری نیاز باشد استفاده می شود. غالب موارد استفاده از این ابزار در طراحی بر اساس استاندارد های مربوطه صورت می پذیرد..
.
انواع پنل رویی روکش
کف کاذب با روکش های مختلف تولید میگردد. انتخاب پوشش نهایی بنابر نوع کاربرد متفاوت بوده و بر اساس نیاز قابل تولید میباشد. در حال حاضر روکش های زیر توسط شرکت نوآروان کیان ارتباط پایدار ارائه میگردد:
البته باید به این نکته توجه نمود که شرایط محیطی بسیار بر نوع پوشش نهایی کف-کاذب تاثیر گذار می باشد.
لذا روکش HPL در محیط های بسیار خشک مانند مناطق مرکزی کشور مانند استانهای کرمان-یزد-سیستان وبلوچستان عمر بسیار کمتری خواهند داشت. خشکی محیط باعث ترک خوردگی کف کاذب با این نوع روکش خواهد شد.
البته کف-کاذب با روکش HPL در محیط هایی که دارای رطوبت بالایی نیز می باشند واکنش نشان خواهد داد و در اثر رطوبت تغییر شکل داده واز روی پنل اصلی کف کاذب جدا میگردد.
با توجه به موارد ذکر شده بهترین محیط جهت بکار گیری کف کاذب با روکش HPL محیط هایی هستند که دارای رطوبت متعادل می باشند
کف کاذب اتاق سرور
کف کاذب اتاق سرور می تواند از انواع این محصول بسته به مکان و شرایط آن باشد.
معمولا با انجام امور کارشناسی اولیه و توجه به استاندارد های اتاق سرور و فاکتورهای مورد توجه مشتری بهترین پیشنهاد جهت اجرا داده می شود.
قیمت کف کاذب
این محصول در حال حاضر بسته به نوع وارتفاع مورد نیاز با قیمت های مختلفی در بازار وجود دارد.
توجه به مواردی چون کیفیت – ارتفاع – ضخامت – گراماژ و میزان مقاومت کف کاذب در زمان دریافت قیمت دارای اهمیت فراوانی می باشند.