دیوار کاذب اتاق سرور
دیوار کاذب اتاق سرور چیست؟
دیوار کاذب اتاق سرور یکی از بخش های مهم در دیتاسنتر هر شرکت یا سازمان محسوب می شود که باید تحت برنامه منظمی طراحی شده و ایجاد شوند. یکی از مهمترین تجهیزات یا استاندارد، دیوار کاذب بوده که در هر اتاق سرور و هر ساختمانی به کار گرفته می شود.
دیوار کاذب اتاق سرور نیز که نام آن مشخص است برای اتاق های سرور درنظر گرفته شده تا سطح ورود سر و صدا کاهش یافته و کابل هایی نیز در این میان از بین دیوار اصلی و کاذب عبور داده شود.
این دیوار ارتباط مستقیمی با حساسیت اطلاعات سازمان و نوع ابنیه اتاق سرور دارد و می بایست استحکام کافی در برابر ریزش یا تخریب را داشته باشد. هیچگونه لوله آبی نباید در سمت اتاق سرور عبور کند و در صورت احتمال نفوذ نم به داخل اتاق باید عایق رطوبت شود. این اتاق نمی بایست دارای هیچ پنجره ای باشد و در صورت وجود پنجره و منافذ پوشیده می شود.
دیوار اتاق سرور
دیوار بتون مسلح: بتن مسلح یا بتن آرمه به بتن مسلح شده با میلگرد (آرماتور) گفته میشود. برای مسلح کردن بتن از میلگردهای تقویتی، شبکههای توری تقویتی، صفحات فلزی یا الیاف تقویتی استفاده میگردد. این دیوار جهت اتاق سرور های با حساسیت بالا مناسب می باشد.
تیغه آجری یا بلوک سیمانی: از بلوک سیمانی یا آجر جهت ساخت دیوار استفاده می شود.
دیوار های پیش ساخته: این دیوار که از مواد مختلفی ساخته می شود و دارای سرعت نصب بالا می باشد.
دیوار کاذب اتاق سرور: دیوار کاذب اتاق سرور بر روی دیوار اتاق سرور ساختمان یا قسمت احداث شده برای جدا سازی، نصب می شود.
نصب این دیوار به چند دلیل صورت می پذیرد.
ایجاد عایق حرارتی برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و سرمایش اتاق سرور
ایجاد عایق صوتی
نصب کابل و لوله کشی ایمن و دور از دید از پشت این دیوار
ساخت دیوار کاذب و تفکیکی اتاق
دیوار کاذب اتاق سرور
جنس آن از نوع پنل های گچی بوده که در مدل های مختلف تولید می گردد. به هر یک از این پنل ها گچ برگ گفته می شود. این پنل ها در ابعاد 240*120 سانتیمتر و ضخامت 6 تا 18 میلیمتر ساخته می شود.
قطر 6 و 9 میلیمتری دارای استحکام کم بوده و برای مکان هایی که دارای قوس می باشند کاربرد دارد.
قطر 12.5 میلیمتری که بیشترین کاربرد را دارد و دارای استحکام و قابلیت نصب مناسبی می باشد.
قطر 15 و 18 میلیمتری که در مکان های با امکان ضربات شدید نصب می گردد.
کناف
پنل ها دارای هسته گچی می باشند که با ترکیب آنها با چند مدل است که در ساخت آنها هسته گچی با مواد مختلف ترکیب شده به مدل های زیر عرضه می گردد.
پنل ساده RG (Regular Gypsum) Board: دارای روکش کرم رنگ و مناسب برای مصارف عادی
پنل مقاوم در برابر رطوبت MR (Moisture Resistant) Board: دارای روکش سبز رنگ و مناسب برای محیط های مرطوب مانند سرویس بهداشتی
پنل مقاوم در برابر حریق FR (Fire Resistant) Board: دارای روکش صورتی و مناسب برای مکان هایی که در برابر حریق می بایست ایمن باشد مانند کتابخانه و بایگانی
پنل مقاوم در برابر حریق و رطوبت FM (Fire & Moisture Resistant) Board: دارای روکش سبز و مناسب برای اتاق سرور که می بایست در برابر حریق و رطوبت مقاوم باشد.
پشم سنگ
پشت پنل های کاذب دیوار اتاق سرور از پشم سنگ با دانسیته 80 پوشیده می شود. دلیل استفاده از پشم سنگ مقاومت در برابر حریق می باشد.
نصب دیوار کاذب اتاق سرور
پیش از نصب پانل های کاذب، کابل ها و لوله ها بر روی دیوار پشتی نصب می گردد. مسیر ارتباطی بین سقف و کف کاذب نیز پشت آن به تعداد لازم پیش بینی می گردد.
برای اجرای دیوارکاذب اتاق سرور ابتدا رانر به عنوان سازه هادی استاد ها را نصب می کنیم. سپس استاد ها که اجزا نگهدارنده پنل ها هستند را در فواصل 60 سانتیمتری از هم نصب میکنیم. قطعات پشم سنگ را بین استاد ها قرار داده و سپس برگه های کناف روی آنها پیچ می گردد. سپس فواصل بین کناف ها بتونه شده و پانل رنگ آمیزی می گردد.
برای ساخت دیوار حائل دو سری پانل کاذب پشت به پشت نصب شده و بین آنها پشم سنگ قرار می گیرد.
براساس الگوهای مهندسی، دیوار کاذب اتاق سرور را همان دیوار غیرباربری می گویند که در ادارات و شرکت ها به کار گرفته می شود و در روی دیوار باربر یا همان اصلی جای می گیرد.
اغلب این دیوارها اداری یا تجاری هستند و کمتر در خانه ای می توان شاهد به کارگیری آن بود. دیوارهای کاذب گذشته از آن که وزن کمی داشته و در برابر زلزله مقاومت بالایی دارند، بلکه از ورود صدا جلوگیری کرده و به نوعی محافظ نیز محسوب می شوند. البته برای ایجاد دیوار کاذب اتاق سرور نخست دیوار اصلی قرار می گیرد و سپس درقسمت دوم شاهد قرار گرفتن دیوار کاذب هستیم.
صفحات روکش دار گچی طی یک فرایند پیوسته تولید می شوند:
دوغاب گچ که مخلوطی از گچ استاکو ،آب و افزودنی های خاص می باشد پس از مخلوط شدن در دستگاه مخلوط کن، به وسیله چند خروجی به صورت یکنواخت بر روی کاغذی مخصوص پخش می شود.
سپس کاغذ فوقانی بر روی لایه دوغاب گچ قرار گرفته و ضخامت و شکل لبه های صفحه با عبور از غلتک و قطعات مختلف دیگر ایجاد می شود (لبه ها و بخش کوچکی از سطح فوقانی صفحه توسط کاغذ تحتانی پوشانده می شود). بعد از شکل دهی اولیه، صفحه تولید شده از تعدادی قطعه تنظیم کننده نیز عبور کرده که در این مرحله ضخامت صفحه به طور دقیق تنظیم می شود. دوغاب موجود در حین حرکت بر روی تسمه نقاله به تدریج سخت می گردد.
در مرحله چاپ، مشخصات محصول مانند نوع صفحه، ضخامت، زمان تولید و استاندارد مربوطه بر روی صفحه ثبت می شود.
در مرحله برش، نوار پیوسته صفحه تولید شده در طول های مورد نیاز و استاندارد برش داده شده و سپس قطعات برش خورده به سمت کوره خشک کن هدایت می شوند.
در این مرحله، رطوبت موجود در صفحات به آرامی تبخیر شده و پس از خشک شدن، صفحات بسته بندی و به محل انبار یا پروژه حمل می شوند.
– محصولات کناف
صفحات روکش دارگچی (Gypsumboard) کناف
این صفحات دارای هسته گچی بوده و سطح و لبه های طولی آن ها با کاغذ محکم مخصوص پوشانده شده است. صفحات روکش دارگچی در چهار نوع معمولی RG، مقاوم در برابر رطوبت MR، مقاوم در برابر حریق FR و مقاوم در برابر حریق و رطوبت FM تولید می شوند
دیوارها
دیوارها تا رسیدن به سطح آجری تراشیده می شود.
سوراخ ها و منافذ پر می شوند
سطوح با یک لایه سیمانی پوشیده می شود
لایه ای از ماده ضد آتش Fire Tard روی لایه سیمانی کشیده می شود
مسیرگذاری کف و سقف جهت عبور لوله های اطفای حریق ، برق و شبکه انجام می شود.
پس از انجام مراحل فوق اقدام به آهن کشی و ستون گذاری می شود
شبکه های فلزی نصب شده و روی آن گچ کاری می شود
پس از خشک شدن گچ لایه محافظتی و ضد آتش Epoxy پوشانده می شود.