سقف کاذب اتاق سرور
سقف کاذب اتاق سرور چیست؟
منظور از سقف کاذب اتاق سرور و کلماتی مشابه آن مثل سقف کاذب یا سقف کاذب اتاق و …. این است که با توجه به لزوم لوله کشی جهت سیستمهای اعلام و اطفاء حریق و لوله های گالوانیزه جهت عبور کابلهای سیستم روشنایی، دوربین های مدار بسته و نصب روشنایی ، لازم است که مرکز داده یا ابنیه اتاق سرور مورد نظر ، دارای سقف کاذب باشد.
به این منظور میبایست در ارتفاعی مناسب پایین تر از سقف اصلی، سقف کاذب اجرا گردد. با توجه به ابعاد نهایی اتاق، قاب کناره دیوار توسط صفحات گچی کناف (همجنس با کناف دیوارها) دور تا دور اتاق متصل می شود . بطوریکه فضای باقی مانده به صورت شبکه کامل ۶۰*۶۰ جهت اجرای تایل هایی برای اتاق سرور باقی بماند.
مشخصات سقف کاذب عبارتند از :
• تایل ها باید عایق صدا باشند
• تایل ها باید مقاومت در برابر حریق و رطوبت باشند
• استفاده از رنگ روشن
• استفاده از نگهدارنده ها
• امکان جابجایی آسان تایل
انواع سقف کاذب اتاق سرور
1. یکپارچه
در این نوع سیستم هائی متناسب با علم روز و شامل زیرسازی با پروفیل های سرد نورد شده گالوانیزه سبک و پانل های (گچ برگ) بوده که جایگزین بسیار مناسب برای نوع سنتی ( رابیتس و گچ ) می باشند و به علت برتری های فراوان مانند: وزن بسیار کمتر ، سرعت نصب بسیار بالاتر ، مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی ، پرت و دور ریز کمتر ، مقاوم بودن در برابر زلزله، عایق صوتی و حرارتی مناسب و غیره برای استفاده بسیار مناسب و حائز اهمیت می باشد.
در این ساختار درزهای میان صفحات گچی با بتونه مخصوص، یکنواخت می گردد و پس از اجرای ماستیک سرتاسری سطحی صاف و یکنواخت جهت انجام عملیات نقاشی حاصل می گردد و همچنین در فضای خالی میان کاذب و اصلی امکان عبور لوله های تاسیساتی و مکانیکی و عایق بندی و … نیز وجود دارد.
از دیگر مزیت های این ساختار می توان به انعطاف طراحی معماری بسیار زیاد آن اشاره نمود که می توان در گونه طرح دکوراتیو اعم از شکسته و یا قوسی مدنظر طراحان را اجرا نمود و برخلاف نوع سنتی (رابیتس) نیاز به پیش بینی آویزها بصورت انتظار از مراحل اجرائی قبلی نمی باشد.
2. مشبک (سقف تایل ۶۰*۶۰)
این نوع از کناف ۶۰*۶۰ متشکل از سازه های سپری شکل که دهانه هایی با ابعاد ۶۰* ۶۰ سانتی متری می سازند و بوسیله آویز فنری دوبل مخصوص به سقف متصل می گردند و در داخل آنها تایل های گچی و یا مینرال (مواد معدنی) قرار می گیرد بوده و فضایی که مابین False Ceiling و سقف اصلی ایجاد می گردد بستر مناسب عبور تاسیسات مکانیکی و الکتریکی می باشد و از مزایای عمده آن می توان به : دسترسی سریع و آسان به تاسیسات پشت آن، سبک بودن، مقاوم در برابر زلزله و مقرون به صرفه بودن اقتصادی اشاره نمود.
در این ساختار می توان از انواع صفحات موجود مانند صفحات سوراخ دار (آکوستیک) و ضد حریق از جنس مینرال (MINERAL) مواد معدنی استفاده کرد .
سازه های سپری شکل با فاصله محور تا محور 600mm جزء اصلی این ساختار را تشکیل می دهد که به وسیله آویز قابل تنظیم به سقف اصلی متصل می گردد.
سقف های مشبک سقف هایی با قابلیت اجرایی سریع و آسان می باشد که دارای ویژگی هایی مانند:
سرعت اجرایی بالا
دسترسی آسان به فضای تأسیساتی پشت سقف کاذب
تعمیر و نگهداری آسان
حذف رنگ آمیزی در صورت استفاده از صفحات پوشش دار، می باشد.
آیا در هر محیطی میتوان از False Ceiling ضد حریق معدنی استفاده کرد ؟
False Ceiling ضد حریق با الیاف معدنی مانند تمام متریال ساختمانی دیگر با شرایط محیط ارتباط مستقیم دارد.
به عنوان مثال در محیط هایی که دارای رطوبت بالای ۶۰ درصد میباشند تایل سقف-کاذب ضد حریق فرم خود را از دست میدهد .
در محیط های مرطوب از کدام سقف کاذب ضد حریق استفاده کنیم؟
در محیط هایی که رطوبت آنها بالای ۶۰ درصد است باید از پنل سقف-کاذب ضد حریق فلزی استفاده کرد.
سازه های False Ceiling از جنس ورق گالوانیزه روکش دار میباشد .
ارتفاع سقف کاذب اتاق سرور
حداقل ارتفاع پشت False Ceiling اتاق سرور ۱۵ سانتی متر در نظر گرفته میشود .
باید به این نکته توجه کرد که در اتاق سرور میتوان با بکارگیری سقف کاذب ضد حریق هزینه های مربوط به سیستم اعلام و اطفا حریق را کاهش داد.
چرا در اتاق سرور از سقف کاذب ضد حریق استفاده می شود؟
با توجه به احتمال بالای وقوع حریق در اتاق سرور تمام متریال بکار رفته در این اتاق باید در برابر حریق مقاوم باشد .
False Ceiling در اتاق سرور محیط مناسبی برای پوشاندن سینی کابل و تاسیسات موجود در سقف می باشد.
شما براحتی میتوانید تاسیسات سیستم اعلام و اطفا مانند کپسول های FM200 را در سقف جایگزاری کنید و میتوانید لوله های سیستم اعلام و اطفا را از پشت سقف کاذب عبور دهید .
fm200 چیست؟